2018 m. birželio 15 -17 d. vyko Lietuvos kaimo bendruomenių sąskrydis Karklėje

VVG išvykstamasis pažintinis renginys (projektų lankymas) į Telšių kraštą
2018 birželio 25
ASU Bakalauro studijos – ateities garantas!
2018 liepos 3

2018 m. birželio 15 -17 d. vyko Lietuvos kaimo bendruomenių sąskrydis Karklėje

Alytaus rajono VVG įgyvendindama projektą „VVG ir bendruomenių dalyvavimas mugėse ir renginiuose Lietuvoje bei užsienyje“ kartu su rajono bendruomenėmis ir jaunimu lankėsi Žemaitijos sostinėje Telšiuose. Pažintis su žemaičių sostine papildė mūsų turimas žinias istoriniais, kultūriniais faktais. Telšiai garsėja juvelyrais, kurių darbai puošia miestą, didinga dviejų aukštų katedra, mažąja bažnytėle, kariljonu. Pamatėme Žemaitijos gaublį, Didžiąją žemaičių sieną su bareljefais, vaizduojančiais istorinius įvykius ir jų miesto simbolį- meškas. Sužavėjo aibė skulptūrų ir paminklų, išskirtinis  bronzinis miesto maketas akliesiems, nusiplovėme dulkes ir atsigėrėme prie paminklo „Fontanas“.

2018 m. birželio 15 -17 d. Karklėje, Klaipėdos r., poilsiavietėje „Žilvitis“ vyko tradicinis renginys – Respublikinis Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos sąskrydis. Sąskrydyje dalyvavo daugiau nei 1000 kaimo bendruomenių atstovų iš įvairių Lietuvos savivaldybių, kurie pristatė  rajono bendruomenines organizacijas ir savo veiklą. Alytaus rajono VVG  nuo 2015 m. yra Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos narė.

Alytaus rajono delegacijos dalyvavimas ir atstovavimas Karklėje yra  iš dalies finansuotas Alytaus rajono savivaldybės  pagal aukščiau minėtą VVG parengtą projektą.

Alytaus rajono VVG dalyvavimo istoriją sąskrydyje žiūrėkite – facebook.com/Alytausrvvg

Daugiau informacijos apie bendruomenių sąskrydį žiūrėkite Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos facebook.

Alytaus rajono vietos veiklos grupės informacija